Lyst og nordisk eller trendy og kontinentalt? Valget er ditt!

Når man kjøper ny leilighet er den som en tomt lerret som bare venter på å bli fylt med farger, møbler, planter og liv. Mange synes det kan være vanskelig å starte med innredningen, så her er derfor fem kjappe tips for å starte innredningen av ny bolig.

1. Start med å finne ut hvilke møbler du ønsker å ta med fra tidligere bolig. Sett opp en plan hvor møblene skal plasseres og hvilke møbler du trenger å bytte ut. Lag en skisse av leiligheten på en ruteark og skiss inn hvor møblene skal plasseres. Prospektet inneholder ofte plantegninger som du kan bruke i planleggingen.

2. Velg en fargepalett som passer med det du allerede har og finn fargeprøver av maling og tekstiler som du liker. Lag et moodboard hvor du samler sammen prøver av parkett, maling og tekstiler slik at du kan se at det passer sammen. 

3. Belysning er viktig. Tenk på hvor du skal ha lyspunkter. Hvor skal spisebordet plasseres og hvor skal godstolen hvor du leser avisen stå? Kanskje du trenger lamper med dimmer slik at du kan justere lysstyrken etter behov. Finn lamper som passer til din innredningsstil og smak. 

4. Grønne planter og friske blomster skaper god atmosfære i en bolig. Noen planter kan stå i godt sollys, mens andre foretrekker å stå litt skyggefult. Følg anvisningene for plassering som står på pottene. 

5. Kunst på veggene gir hjemmet ditt identitet og karakter. Velg gjerne noen få større bilder eller heng flere små sammen i en collage. Familiebildene kan samles i grupper på et sidebord eller en sjenk. 

Det viktigste er at du alltid husker at det er du som skal bo i leiligheten, så innred derfor for egne behov og ønsker. Da vil du også få et resultat som du blir fornøyd med. Lykke til med innredningen!