Kultur og underholdning på Lørenskog

En av grunnene til at Lørenskog er et populært sted å bo er det mangfoldige kulturlivet. De fremtidige beboerne på Skårersletta Kvartal trenger ikke være redde for å kjede seg.

Lørenskog Hus er et kommunalt kulturhus med hele 15.000 m2 fordelt på åtte etasjer. Huset åpnet 30. april 2011 og blir brukt av mennesker i alle aldre. 

På huset finner du en flott kino med toppmoderne saler som står klare for å gi deg store filmopplevelser. Biblioteket har også spillehuler med Playstation, Nintendo og Xbox, samt et bra utvalg spill til hjemlån. De minste er også hjertelig invitert til biblioteket som arrangerer hyggelige lesestunder for barn fra 3 år og oppover.

En mengde koserter, foredrag, show, musicaler og andre kulturopplevelser leveres fra Lørenskog Hus hele året. Hvorfor ikke ta med hele familien på lokalsuksessen familiedisko?  Her danser store og små sammen til kul musikk og ekte diskolys. På Lørenskog Hus er det lett å få seg nye venner. Du er garantert å finne noe i det mangfoldige programmet som passer akkurat for deg.

Moderne kino på Lørenskog Hus

Volt, ungdommens eget kulturhus

Lørenskog kommune tilbyr mange spennende fritidsaktiviteter for tenåringene. Aktivitetshuset Volt er et tilbud til kreativ ungdom fra 13 år og oppover. Her er det øvingslokaler og flotte studioer tilgjengelig for band og musikere. Det tilbys også kurs for de som er interessert i å lære seg å spille instrumenter, skrive låter, rappe eller produsere musikk. Talentutviklingsprogrammet VoltAge hjelper unge talenter å etablere seg i musikkbransjen.  

Gjennom nysirkuskursene som arrangeres på Volt lærer ungdommene ferdigheter innen akrobatikk, turn og luftakrobatikk. For de som er interessert å lære om eventer, booking, sceneproduksjon og markedsføring er Volt Festival midt i blinken. I løpet av skoleåret får ungdom mulighet til å være med på ulike kurs og workshops relatert til konsert- og festivalproduksjon. Alt de lærer seg får de teste ut i praksis ved å arrangere festivalen re:VOLT.

På Volt-kaféen er det ikke kjøpeplikt, men til de som er sultne serveres det god og rimelig mat. Ellers er dette et perfekt sted å treffe andre ungdommer, enten man vil game, spille brettspill, lage musikk eller bare henge.

 

Volt tilbyr øvingslokaler og bandundervisning.