Sport og friluftsliv

På Lørenskog er alt tilrettelagt for å leve en sunn og aktiv livsstil. Kommunen er et eldorado for alle som er opptatt av sport og friluftsliv, og Skårersletta er plassert midt i smørøyet. 

Få steder har et så mangfoldig idrettstilbud som Lørenskog. Her kan du velge fra øverste hylle av aktiviteter inne og ute, sommer som vinter. Ski, sykkel, fotball, håndball, gym, skyting, bordtennis, ishockey, golf og tennis for å nevne noen. Her finnes også Handicapidrettslag med tilbud til barn, ungdom og voksne. Fra Skårersletta kvartal er det 200 meter til Fresh Fitness, en kilometer til Skårerhallen og halvannen kilometer til den herlige badeplassen ved Langvannet. Skårersletta er et ypperlig utgangspunkt for å kunne komme seg ut i marka både hverdager og i helgene. Få på turklærne og dra ut på jakt etter blåbær og kantareller.

Losby Besøksgård

Losby Besøksgård er et populært turmål i Østmarka og tilbyr både naturopplevelser og rekreasjon for både store og små. På gården arrangeres det ofte spennende familieaktiviteter, alt fra saueklipp til ridekurs. I det koselige fjøset kan ungene bli kjent med både kalver, griser, høner og geiter. I kaféen serveres kosemat til sultne kropper. Losby ligger bare fem kilometer fra Skårersletta.

På Losby Gård får barna hilse på dyrene

Vintereventyr og skisport året rundt

Er du en av dem som gleder deg til langrennsesongen så er Skårerslettas beliggenhet ypperlig for deg. Nærheten til Østmarka gir deg friheten til å ta en spontan skitur akkurat når du får lyst til det. Lørenskog Skiklubb ble stiftet i 1919 og er kommunens eldste eksisterende idrettslag. Klubben har 3 aktive grupper med over 700 medlemmer tilsammen innen alpint, langrenn og skiskyting. Lørenskog skiklubb driver i samarbeid med Triaden Storsenter  "Triaden skiskole". Dette er et tilbud for barn fra 5-8 år, og hovedfokus er å lære å gå på ski gjennom lek og moro i snøen.

 

 

 

Lørenskog Vinterpark

Lørenskogs innbyggere vil snart kunne drive med skisport året rundt. I 2019 skal Lørenskog Vinterpark stå ferdig, en innendørs skihall med anlegg for både alpint og langrenn. Langrennstraséene vil dekke 13 000 kvadratmeter og alpinbakken blir over 500 meter lang og hundre meter bred. Vinterparken er et spektakulært prosjekt som vil skape masse arbeidsplasser og bidra til et sporty oppvekstmiljø og idrettsglede på Lørenskog.

Flotte skiløyper i Østmarka

Fra folkebad til fiskevann

Fremtidige Skårersletta-beboere som trives ved vannet kan også utfolde seg hele året.

Kjenn folkebad kan tilby 25-meters svømmebasseng med 28 grader i vannet, stupebrett, to badstuer og kiosksalg. Folkebadet er åpent for mosjonister og idrettsutøvere som ønsker å trene og oppøve svømmeferdigheter eller for de som bare ønsker å kose seg i bassenget.

I Østmarka finnes det nærmere førti vann og tjern, de fleste med gode bade- og fiskemuligheter. Flere av disse vannene ligger i Lørenskog. Abbor er den vanligste fisken. Den kan du få i de fleste vann, men mange av vannene har også en god ørretbestand, og i den nordre delen av vassdragene kan du også lure gjedda på kroken.

Golf - din nye hobby?

Golf er en uovertruffen hobby for alle som er glad i å tilbringe tid uten dørs. Golf gir deg mosjon, masse frisk luft og sosialisering. Sporten passer for alle, uansett alder og fysiske forutsetninger. På Losby Gods er det både 9- og 18 hullsbaner, og for nybegynnere tilbys det et kurs som heter “Veien til Golf”. Kurset er praktisk rettet og hjelper deg å raskere komme i gang. Kurset er praktisk lagt opp og mye av undervisningen avholdes ute på banen. 

På Losby er det flotte golfbaner